top of page
Otto-festivalen
​
Ottofestivalen er et årligt tilbagevendende filmprojekt for elever fra 7.-8. klasse med interesse for filmmediet generelt og filmproduktion i særdeleshed. Eleverne producerer deres egne film og gennemgår mange af en filmproduktions faser. Eleverne ansøger om at deltage i projektet som løber over tre uger med 9-12 projektdage. I projekt-dagene er eleverne knyttet Otto-festivalen og deltager derfor som udgangspunkt ikke i anden undervisning.
​
Projektet afrundes med den store Otto-gallaaften med bl.a. rød løber, verdenspremiere på flere kortfilm, taler, Ottojury, filmmusik og uddeling af årets Otto-statuetter. Se filmene fra Otto 2017 her til venstre :o)

Ã…rets projekter

Tesla-gruppen
​

Tesla-gruppen er et naturfagsprojekt for elever i 5.-6. klasse. Eleverne skal ikke nødvendigvis have særlige forudsætninger inden for naturfag for at deltage, blot en særlig interesse. Det er lærerne i klasserne der indstiller eleverne til deltagelse i forløbet.

Forløbet består typisk af 3-4 dage hvor Tesla-gruppen samles i 3-6 lektioner og undersøger et emne fra forskellige naturfaglige vinkler. Emner kunne være forurening, bæredygtighed, atmosfæren, vandmiljø mv. De dage hvor Tesla-gruppen samles, deltager elever ikke i anden undervisning.
 Se: https://www.youtube.com/watch?v=dMtScUzSvak

Dyssens Dyrskue

 

Dysens Dyrsue er en af PLC's traditioner og afholdes igen i år på Dyssens fødselsdag

den 8/9 fra 08.00-09.00
 
Elever fra indskoling og mellemtrin kan tage deres kæledyr med i skole og vise dem til skolens øvrige elever. Dyrskuet afholdes i skolegården og alle typer af dyr er velkomne. I PLC har vi gode ideer til hvad I kan arbejde med i klasserne op til Dyrskuet, men det er ikke en forudsætning for at deltage at man arbejder med kæledyr eller landbrugsdyr forud for Dyrskuet. 
ILP
​
ILP står for International Learning Partnership og er et projekt hvor vi samarbejder med udvalgte skoler i England. Målet er at udforske kulturelle forskelle, blive inspireret til at udvikle egen skole samt at opnå et øget fokus på engelsk på specielt 9.årgang. En håndfuld elever fra 9.årgang tager med to lærere til UK, og når de vender hjem, så står de for oplæg til 7., 8. og 9.årgang samt lærerne. Der vil efterfølgende være en ILP-udstilling i PLC, og alle interesserede klasser kan booke et ILP-oplæg. Varighed: ca. 1 lektion.
Læs mere på: www.dyssenspuc.wixsite.com/international
Rob-Otto

​

Er et nyt projekt med en lille gruppe af elever på tværs af 6. og 7. årgang. Eleverne skal lære at bruge forskellige programmeringsprogrammer, udforske forskellige typer af små robotter og bl.a. arbejde med at lave små computerspil i eksempelvis Scratch.
​
Eleverne ansøger om at deltage, hvorefter årets Rob-Ottohold oprettes. Når eleverne deltager i Rob-Otto, så går de fra den normale undervisning.
Izak9
​
Izak9 er et medrivende, 3D-baseret aktivt læringskoncept til matematik – primært for 5.-8.klasse.
Vi har to sæt (til en hel klasse) der hver består af 27 farvede terninger der viser forskellige kombinationer af farver, tal og form. Terningerne er ledsaget af e-læringsmateriale der involverer to animerede undervisere, Abacus og Helix, der hjælper grupperne igennem en række interaktive læringsmoduler af forskellig sværhedsgrad. Izak9 er et engagerende, stimulerende, og underholdende læremiddel til matematik der i høj grad får alle elever i tale. IZAK9 får matematikundervisningen ud af bogen og har en høj inkluderende effekt. 
Terningerne kan bookes via Intra og tages med i klassen (for erfarne brugere) eller bookes sammen med en PLC-medarbejder i PLC-lokalet. Varighed: minimum 2 lektioner.
Læs mere på: www.izak9.com/learn
Sketches and Plays
​
Denne workshop henvender sig til elever i indskoling og på mellemtrinet. Halvdelen af klassen kommer op i en dobbeltlektion (engelsk) hvor vi laver engelske plays, sketches and jokes. Mod slutningen af dobbeltlektionen kommer resten af klassen op i PLC og ser elevernes skuespil. Skuespil er lærerige for eleverne på den måde at de generte elever kommer på banen når der skal spilles skuespil fordi de skal spille en anden person end dem selv. Hele forløbet foregår på et elevtilpasset engelsk.
FLL
​
First Lego Leauge (FLL) løber af stablen i efteråret og igen i år vil Dyssens 6. årgang arbejde projektorienteret med innovative løsninger, programmering og profilering.
Årets emne er dyr, og vi glæder os til at opgaven bliver frigivet i september. 
I videoen kan du få en lille forsmag:-)
 
Tesla – for viderekomne
 
I samarbejde med Raadvad Naturskole bygger vi i år videre på vores erfaringer med Teslagruppen. Vi vil lave en ny gruppe med udskolingselever der er særligt interesserede i naturfag.  Årets emne er vandbiologi og Tesla for viderekomne skal bestå af elever fra 7. og 8. Klassetrin
bottom of page